Гърция, Полша и Дания обявиха ново облекчаване на мерките срещу коронавируса,

...
Гърция, Полша и Дания обявиха ново облекчаване на мерките срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Гърция, Полша и Дания с нови облекчения на covid-мерките за лятото

Гърция, Полша и Дания оповестиха ново облекчение на мерките против ковид, предават международните организации. 

До края на месеца се резервира вечерният час в Гърция , само че той ще бъде с по-малка дълготрайност - от 1:30 ч. през нощта до 5 ч. сутринта. Удължава се работното време на заведенията до началото на вечерния час. Тази мярка ще отпадне от 1 юли, сподели зам.-министърът по отбрана на жителите Никос Хардалиас.

В театри и на концерти навън ще се позволяват фенове до 75% от потенциала на залите. Част от заведенията на закрито също отварят, само че при изискване, че имат два изхода и се съблюдава отдалеченост сред клиентите. Отново ще бъде разрешена музиката в заведенията. Увеличава се броят на допустимите посетители за сватбени тържества, само че единствено в заведения навън, предава БНР. 

Съветът от експерти предлага на премиера да се вкарат поощрения за имунизираните, които да подтикват имунизацията най-вече измежду младежите. Нощните заведения от есента да одобряват клиенти единствено имунизирани със документ. На всички игрища феновете да показват имунизационен паспорт. 

Полша също разгласи, че за летния сезон ще смекчи covid-мерките, предава ДПА. От 26 юни хотелите ще могат да одобряват посетители до запълване на 75% от потенциала си, като децата не се броят. Досега прагът беше 50%. 

За в бъдеще на 75% ще могат да бъдат запълнени и местата в заведенията за хранене. За концерти и спортни събития оптимално позволената посещаемост е 50%. 

Дания разгласи през вчерашния ден последните стадии от проекта си за анулация на рестриктивните мерки поради новия ковид, съобщи Франс прес.
Задължителното носене на маски отпада съвсем изцяло, на европейското състезание по футбол ще се позволява повече аудитория, а работното време на питейните заведения и заведенията за хранене се удължава до среднощ. Планът планува от 1 октомври дефинитивно да отпаднат рестриктивните мерки и здравните пропуски " коронапас ", нужни в този момент за осъществяване на избрани действия. 

От 11 юни питейните заведения и заведенията за хранене ще затварят в среднощ, а не в 23 ч., както е в този момент. От 14 юни, като се изключи публичния превоз, в някои случаи маските към този момент няма да бъдат наложителни. Задължението за носенето им би трябвало да отпадне напълно от 1 септември. 

Нощните клубове ще могат да отворят още веднъж на 1 септември, само че посетителите ще би трябвало да показват " коронапас " до 1 октомври. От тази дата здравният пропуск, който удостоверява негативен тест или добит имунитет, ще отпадне. След 1 август той към този момент няма да се изисква в музеите, киносалоните и театрите, а в питейните заведения и заведенията за хранене - от 1 септември. 

Увеличава се и позволеният брой аудитория на всеобщи прояви - до 10 000 души на надпревари и изложения. Разпоредбите плануват също позволение за до 25 000 фенове на четирите мача от Евро-2020, които ще се играят в Копенхаген, при най-много 16 000 до момента. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР